Köla fiberförening

Grovprojektering påbörjad

Home »  Vad händer »  Grovprojektering påbörjad

Grovprojektering påbörjad

On april 12, 2013, Posted by , In Vad händer, With Kommentarer inaktiverade för Grovprojektering påbörjad

Det är Skanova, Telias nätbolag utför grovprojekteringen.
Detta innebär att man i kartanritar in vilka sträckor som ska grävas, anger antalet kablar, alternativtslangar/sträcka, vart kopplingsskåp ska stå och se ut m.m.Utifrån denna specifikationkommer sedan bidrag att sökas. Om vi lyckats knyta ca: 190-200 st medlemmartill föreningen, vilket är ett minimum, kan fältarbetet starta.

Av de totalt 372 st. fastigheter med fastboende som tillhör Köla Fiber Ek förening, = Köla Församling exklusive Växvik, måste 50% av dessa ha ansökt om medlemskap för att det över huvud taget ska bli fiberutbyggnad. I dagsläget är dryga 120 st. fastighetsägare anmälda. Ägare av fritidsboende är naturligtvis välkomna att ansöka om medlemskap i föreningen. Kom ihåg att medlemskap i föreningen är inte bindande för en anslutning tillfibernätet.

Comments are closed.